Prehra 1:2 v Dunajskej Strede
Niké liga,
sobota 16. 3. 2024 od 17:30
MOL Aréna
2:1(0:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 53. Brunetti, 77. Trusa - 63. Minárik
ŽK: 41. Kone, 70. Dimun (obaja DAC)
Diváci: 4638
Rozhodca: Marhefka - Bednár, Kmec
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 1,45 - 1,41

Držanie lopty: 36% - 63%

Strely/na bránu: 12:17 / 5:3

Rohy: 5:7

Ofsajdy: 0:2

Priame kopy: 4:2

Fauly: 10:10

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Popović – Csinger, Kačaraba, Brunetti – Andzouana (C), Mendez (68. Yapi (82. Kaša)), Herc, Dimun, Vitális (90.+ Káčer) – Kone (68. Goure), Trusa

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski (78. Adang), Ndjeungoue - Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček - Iľko (71. Nsona), Jambor, Bile (88. Essomba)
Zápasové menu

Pokropení víťazným vstupom do nadstavby pokračovali Šošoni súbojom na Žitnom ostrove. V 2. kole skupiny o titul sme si to po dvoch týždňoch rozdali s DAC opäť, tentoraz to bolo herne vyrovnanejšie a dlho vyrovnané bolo aj skóre na ukazovateli. Po zmene strán už prišli aj góly, na úvodný domáci sme rýchlo odpovedali. Na ten druhý už nie, čo môže mrzieť dvojnásobne, keďže sme ho domácim darovali po chybe. Tí si defenzívou už nenechali vziať tesný náskok, a tak sme zaknihovali v Dunajskej Strede prehru.

Po reprezentačnej prestávke nastúpia Šošoni v Trnave, následne sa predstavíme doma proti Slovanu. Vstupenky sú už v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Do duelu na Žitnom ostrove tréner Jaroslav Hynek ešte nemohol počítať s Kristiánom Barim, inak boli Šošoni kompletní. Oproti vzájomnému duelu spred dvoch týždňov dostal tentoraz prednosť v bráne Ľubo Belko, na stopérskej pozícii zas začal, po zranení vôbec prvýkrát na jar v základe, Andrej Stojchevski. Treťou zmenou bol Domino Javorček, ktorý nastúpil na svojej tradičnej pozícii - "wingbackovi".

Samotných deväťdesiat minútový boj odštartovali aktívnejšie domáci, tentoraz mali aj prvú šancu po priamom kope Vitálisa z 5. minúty sa triasla iba ochranná sieť za Belkovou svätyňou. Pomalší vstup žltozelených ako keby mal uspať domácich. V 12. minúte príkladne zabojoval pri čiare Eric Bile, dokonale to pripravil osamotenému Timotejovi Jamborovi, ktorý však v tutovke zoči-voči Popovićovi netrafil medzi tri žrde. Skóre sa menilo na opačnej strane, rovnako len na chvíľu. Pred gólom si domáci útočník Kone pomohol faulom na Stojchevskeho, a tak sa správne pokračovalo bez gólov. Nie márne pálil na opačnej strane z voleja v 24. minúte Sammy Gidi, Popović iba neisto vyrážal. Stopercentnú šancu spálili aj domáci, treba však pochváliť skvelého Belka, na ktorého nevyzrel Andzouana. Výborný zákrok Bela, ktorý to ustál a počkal si na zakončenie domáceho kapitána. Celkovo to bola z našej strany rozháraná pasáž, zaváhania v našej obrany našťastie nevyužili Herc s Trusom. Chytiť sme sa mohli v 34. minúte po rohovom kope, ani jedna zo striel dvojice Sauer a Gidi z druhej vlny neprešla. A ešte väčšia príležitosť prišla po výbornom napádaní Patrika Iľka po päťke domácich, Jambor neprestrelil vracajúcich sa domácich bekov. Rovnako skončila aj strela Iľka, ktorý si po spätnej Ďatkovej prihrávke našiel ten správny priestor v šestnástke domácich, strela však znova skončila na tele domáceho obrancu. Úvodné dejstvo ukončil nepresnou strelou Sauer. 

Krásna akcia odštartovala druhý polčas, na našu radosť v podaní hynkovcov. Na našu smolu však VAR potvrdil milimetrový ofsajd. Sauer presnou uličkou vysunul Javorčeka, ten to poslal prvým dotykom pred bránu a Iľko sa radoval po presnej strele iba chvíľu. Udreli tak domáci a pomohli si štandardkou. Trusa to hlavou predĺžil na zadnú tyč, kde číhal Brunetti. Belko sa márne snažil, jeho hlavičku vyrazil mimo už za bránkovou čiarou. Opäť sa však skúmal gól pomocou VAR-u kvôli postaveniu domáceho hráča v ofsajde, napokon však Kone neovplyvnil hru, a tak sa už skóre menilo v náš neprospech. Platilo to iba desať minút, dobre sme zavreli súpera pred šestnástkou, vnikol do tej Samo Ďatko, a hoci znova stroskotal na hradbe tiel v žltom, s odrazenou loptou nešpekuloval kapitán Minárik a vonkajším priehlavkom prekvapil prízemnou strelou všetkých na čele s Popovićom - 1:1. Stále to tak bolo otvorené na obe strany, Belo kryl hlavičku Goureho, druhý nájazd domáceho hráča už ale nezlikvidoval. Toľko sme vymýšľali pri rozohrávke, až sme stratili loptu a brejk využili domáci dokonale. Trusa preloboval vybiehajúceho gólmana MŠK a preklopil misky váh na domácu stranu. Museli sme zareagovať, ťažšie sme sa však dostávali do zakončenia, keďže domáci sa stiahli do očakávanej defenzívy. Predsa len prišla šanca pre striedajúceho Essombu, tiesnený mieril mimo. Dlhý nadstavený čas priniesol našu územnú prevahu, zdržovanie domácich, no žiadnu vyloženú šancu pre MŠK.

Po tomto stretnutí nasleduje pre najvyššiu súťaž reprezentačná prestávka. Po nej sa na konci marca predstavíme v Trnave a následne privítame doma Slovan. Vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Xisco Muňoz, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda
"Podali sme dobrý výkon proti jednému z najlepších mužstiev v Niké lige. Som rád za hráčov, lebo sme v procese a nie je ľahké vyhrať, hlavne v nadstavbe, kde sú veľmi dôležité body. Víťazstvo je veľmi dôležité pre hráčov, pre klub a pre fanúšikov."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Bol to odlišný zápas ako pred dvomi týždňami, DAC zmenil systém, čo nás však veľmi neprekvapilo. Naopak, my sme boli na môj vkus príliš nepresní, čo nám narušilo plynulosť hry najmä v prvom polčase. Bolo vidno, že súper chcel kúskovať hru, prerušovať našu snahu, čo sa im aj darilo. My sme im v tom ale pomohli tou nepresnosťou. Pri hre do takéhoto bloku musíme byť rýchlejší, presnejší a lepšie nastavení. Škoda toho, že na začiatku oboch polčasov sme mali veľké príležitosti, ktoré sme nevyužili. Ak by sme skórovali hneď po tej prvej, tak súper by to musel viac otvoriť, viac by sme sa možno dostali do hry, viac by sme si verili a zápas sa mohol vyvinúť inak. To isté aj po zmene strán. Vstup po prestávke sa nám podaril, skórovali sme po peknej akcii, no gól, žiaľ, neplatil. Takýchto akcii sme ale potrebovali mať viac. Na druhú stranu, aj po vedúcom góle DAC-u sme sa dokázali veľmi dobre skonsolidovať a zareagovať na to. Vyrovnanie nás dostalo späť do zápasu. Po ďalšom presnom zásahu si to už však Dunajská svojou skúsenosťou, defenzívnou hrou a kúskovaním ustrážila. To nás tlačilo do toho, že sme boli opäť v závere príliš uponáhľaní a nenašli sme ideálnu situáciu na ďalšie vyrovnanie. Tomáš Hubočan mal mierne zdravotné problémy počas týždňa, a tak dostal priestor Stojchevski. Vedeli sme, že ešte nezvládne celých deväťdesiat minút, no jeho striedanie malo prísť skôr, beriem to na seba, mohlo prísť pred druhým gólom. Šiel tam stredopoliar miesto obrancu, lebo sme chceli ešte niečo so zápasom urobiť. Mrzí nás to, mohli sme získať viac. Boli sme mierne pod tlakom situácie proti súperovi, ktorému sa nedarí. Chýbala nám však spomínaná presnosť, dravosť a celkový „drajv“."
Eric Bile, útočník MŠK Žilina

"Nezačali sme úplne ideálne, ale postupom času sme sa zlepšovali a v náš výkon vyvrcholil v druhom dejstve. Mali sme tam viaceré sľubné šance, snažili sme sa zatlačiť súpera, ale nevyšlo to podľa našich predstáv. Veľké škoda aj nepremenenej tutovky na začiatku stretnutia, mohlo sa to vyvíjať úplne inak. Dnes sme mali jednoducho na viac, mohli sme brať jeden, ale aj tri body. Taký je však futbal, musíme bojovať ďalej. Osobne sa mi ale hralo dobre, snažil som sa užívať si to, pretože chcem hrávať a ukazovať trénerovi, že patrím do zostavy. Počas reprezentačnej prestávky budeme poctivo trénovať a verím, že po nej zabodujeme naplno."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
sobota 16. 3. 2024 od 17:30
MOL Aréna
2:1(0:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 53. Brunetti, 77. Trusa - 63. Minárik
ŽK: 41. Kone, 70. Dimun (obaja DAC)
Diváci: 4638
Rozhodca: Marhefka - Bednár, Kmec
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 1,45 - 1,41

Držanie lopty: 36% - 63%

Strely/na bránu: 12:17 / 5:3

Rohy: 5:7

Ofsajdy: 0:2

Priame kopy: 4:2

Fauly: 10:10

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Popović – Csinger, Kačaraba, Brunetti – Andzouana (C), Mendez (68. Yapi (82. Kaša)), Herc, Dimun, Vitális (90.+ Káčer) – Kone (68. Goure), Trusa

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski (78. Adang), Ndjeungoue - Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček - Iľko (71. Nsona), Jambor, Bile (88. Essomba)
SÚVISIACE ČLÁNKY
18.03.2024Veľa prestojov, málo premenených šancí
14.03.2024Po dvoch týždňoch opäť do Dunajskej, opäť s rovnakým zámerom

Facebook