Bezgólová premiéra trénera Michala Ščasného
Niké liga,
piatok 12. 4. 2024 od 17:30
Štadión MŠK Žilina
0:0
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
ŽK: 41. Zsigmund , 56. Domonkos, 87. Frühwald (všetci Ružomberok)
ČK: 62. Gabriel
Diváci: 1383
Rozhodca: Glova - Košecký, Pacák
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 3,02 - 0,42

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 28:2 / 9:1

Rohy: 20:2

Ofsajdy: 2:1

Priame kopy: 1:1

Fauly: 12:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Ďatko (65. Bari), Sauer, Gidi, D. Javorček (78. Hranica) - Bile, Jambor (78. Nsona), Iľko (65. Essomba)

MFK Ružomberok
Frühwald – Gabriel, Zsigmund (C), Malý – Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký – Domonkos (67. Maslo), Chobot (46. Hladík) – Gerec (74. Jackuliak)
Zápasové menu

Očakávaný impulz a zvýšená energia v podobe nového trénera sa preniesla aj na trávnik. Premiéra Michala Ščasného na lavičke MŠK však nemala víťazný punc, keďže proti ultra defenzívnemu Ružomberku sme nedokázali dostať loptu do siete. Šošoni v 5. kole nadstavby získali proti Ružomberku iba bod, ktorý sa isto máli. 

Po budúcotýždňovom súboji na Horehroní zakončíme apríl doma, presnejšie v sobotu 27. apríla privítame Trnavu. Vstupenky sú už v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Vo svojej premiére tréner Michal Ščasný urobil iba minimum zmien v základnej zostave. Kostra tímu ostala nezmenená, 100. ligový štart si proti Ružomberku pripísal Patrik Iľko.

Práve ten odštartoval v našom aktívnom úvode hlavičkou početné zakončenia. V prvých minútach to bolo o rohových kopoch žltozelených, z ktorých prišiel tlak, no gól nie. Pred Frühwaldom to lietalo z pravej i ľavej strany, medzi tri žrde však nemieril žiaden z našich prvotných pokusov. Ružomberok sa tradične spoliehal na rýchle výpady, prípadne na štandardky ako v 15. minúte. Vo vzduchu však kraľoval Tomáš Hubočan, ktorý to tam správne čistil. Viaceré naše akcie lietali vzduchom, a tak nám to padalo najmä na hlavy, Iľko ani Sauer nenamierili do priestoru brány. Rovnako pochodili aj hostia, a tak po polhodine hry bol bezgólový nielen stav, ale aj počet pokusov letiacich na obe brány. Tutovka prišla až v 33. minúte, kedy z ľavej strany pálil Dominik Javorček, lopta sa odrazila k Timovi Jamborovi v okolí jedenástky, ani zakončenie nášho hroťáka však neprešlo na bránu. Gólovú strelu mu zmaril a zblokoval kapitán hostí Zsigmund. Cestičku pred Frühwalda sme si našli aj v 36. minúte. V neprehľadnej situácii na rohu päťky Mária Sauera nepustili k zakončeniu hráči v oranžovom, ktorí mu nedovolili prejsť, aj keď ležali na zemi. Gólovku si vypracovali taktiež hostia, v 39. minúte Gerec v dobrej pozícii strelou iba zahrial Belka v našej svätyni. Bezgólový stav sme nezmenili ani z priameho kopu 42. minúte, ďalšia "Jambiho" jedovka skončila na brániacich Ružomberčanoch. V závere polčasu sme konečne hlavičkovali na bránu, Sauerovu hlavičku vyškriabal na roh gólman Liptákov, Ďatkove zakončenie zas vyrazil nohou.

Tlak sme si preniesli aj po príchode zo šatní, znova sme si pomohli štandardkou, pred Iľkom a istým gólom zasiahol v poslednej chvíli Lavrinčík. Navyše, v 62. minúte hosťujúci Gabriel nenápadne, no o to zákernejšie pri páde kopol Maja Sauera do oblasti slabín a po intervencii VAR-u videl červenú kartu. Začala sa tak naša presilovka, ktorú načal Iľko tesným, ďalekonosným pokusom. Ružomberčania sa stiahli ešte hlbšie, ešte obetavejšie sa vrhali do striel. Jambor konečne mieril na bránu, jeho hlavičku skryl Frühwald v náručí. Točili sme to okolo veľkého vápna, kombinácie vystriedali bomby Javorčeka a Minárika. Najbližšie ku gólu bola skrytá jedovka Bariho, ktorá popálila rukavice Frühwalda. Betón z Liptova odolal aj po "biliarde" v 83. minúte, kedy si viacerí Ružomberčania poradili s ďalšou bombou Minárika po odrazenej lopte. Všetci hráči súpera v šestnástke a naša maximálna snaha nejak nájsť čo i len najmenšiu dieru v oranžovej hradbe. Tá sa nám naskytla v poslednej akcii zápasu, striedajúci Nsona len dokumentoval celý zápas - jeho strelu vychytal brankár hostí. Gólu a víťazstva sme tak nedočkali, proti Ružomberku sme tak nepretavili prevahu do gólového efektu.

Po dvoch piatkových stretnutiach cestujeme budúce kolo na trávnik súpera z Podbrezovej. Apríl zakončíme doma, presnejšie v sobotu 27. apríla privítame Trnavu. Vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina
"Dnes sme do zápasu dali všetko - náboj, energiu aj emóciu. Chalanom nemám čo vyčítať, povedal som im to aj v šatni. Chýbal tomu iba gól, aby sme brali tri body. Mali sme dostatok šancí, no súper hral obetavo a veľa z nich vykopával z čiary či blokoval v šestnástke. Musíme byť ešte viac kolmí a ešte viac hladní po góle. Jednoducho "žraloci". Samozrejme, veľa sme toho nestihli zmeniť, no chalani boli dobre pripravení aj pred mojím príchodom. Viem ale, že môžeme byť ešte nebezpečnejší, a to je jedna z hlavných vecí, na ktorých budeme pracovať v tréningu. Pozitívom bola dnes určite zbytková defenzíva, najmä výkony stopérov a Gidiho ako defenzívnejšieho hráča v strede boli veľmi dobré. Preto sme súpera do ničoho nepustili, ani do ich silných protiútokov. Všetci vieme, že sme stratili dva body. Vieme to my, hráči i fanúšikovia. Uvedomovali sme si dôležitosť zápasu, lebo ide o veľa. Žiaľ, futbalový život ide ďalej a po tom, čo sme dnes videl, je len otázka času, kedy to príde. Chalani sú vnímaví a je s nimi radosť pracovať. Ďalší týždeň nám určite pomôže k tomu, aby sme zvládli duel v Podbrezovej."
Ondřej Smetana, tréner MFK Ružomberok
"Dnes sme sa trošku trápili v prípravnej fáze, robil nám problém pressing a rozostavenie Žiliny. Aj keď sme sa dostali do útoku, tak sme mali voliť lepšie riešenia vo finálnej fáze. Zápas pre nás nebol dobrý, skončil sa prakticky červenou kartou, keď sme sa sústredili na obranu a výsledok. Mali sme personálne problémy, museli sme improvizovať, chlapci výsledok vybojovali a bolo to pre nás inšpiratívne."
Ján Minárik, kapitán MŠK Žilina

"Do duelu sme nastúpili s dobrou energiou a dobrým nastavením. Vďaka tomu sme si vytvorili hneď od úvodu tlak a súpera sme do ničoho nepúšťali. V akciách z prvého polčasu nám ale čosi chýbalo - moment prekvapenia či zrýchlenie, čo od nás vyžaduje aj tréner. Možno budeme chvíľu potrebovať čas, kým to dostaneme do našej hry. Určite sme však dnes mohli a mali vyhrať. Viaceré šance nám súper vykopával doslova z čiary. Nie sme teda spokojní s remízou, ale verím, že to už najbližšie v Podbrezovej zlomíme."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
piatok 12. 4. 2024 od 17:30
Štadión MŠK Žilina
0:0
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
ŽK: 41. Zsigmund , 56. Domonkos, 87. Frühwald (všetci Ružomberok)
ČK: 62. Gabriel
Diváci: 1383
Rozhodca: Glova - Košecký, Pacák
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 3,02 - 0,42

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 28:2 / 9:1

Rohy: 20:2

Ofsajdy: 2:1

Priame kopy: 1:1

Fauly: 12:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Ďatko (65. Bari), Sauer, Gidi, D. Javorček (78. Hranica) - Bile, Jambor (78. Nsona), Iľko (65. Essomba)

MFK Ružomberok
Frühwald – Gabriel, Zsigmund (C), Malý – Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký – Domonkos (67. Maslo), Chobot (46. Hladík) – Gerec (74. Jackuliak)
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.04.2024Teší stovka, mrzia dva stratené body
10.04.2024Prelomíme to konečne v piatok proti jarnému prekvapeniu ligy?

Facebook